Twitter’ın “fav” özelliğini hepimiz biliyoruz ve kullanıyoruz. Geçtiğimiz hafta gelen bir güncellemeyle artık Whatsapp’ta da mesajları yıldızlayarak işaretlemek mümkün. Böylece bir sohbet içerisinde geçen önemli bir bilgiyi ya da sonradan kolayca bulmak isteyeceğiniz bir mesajı favorilerinize ekleyebilirsiniz.
Peki Whatsapp’ın başka bilmediğiniz özellikleri var mı?
Her gün İstanbul trafiğinde saatlerinizi geçirenlerdenseniz, yeni özellikleriyle TRAFI isimli uygulamayı bir deneyin. Özellikle toplu taşıma desteği muazzam olmuş.
“Toplu taşıma değil, bana park yeri lazım” derseniz ise, online park yeri veritabanında bir şansınızı deneyin.
Evden çıkmadan dünyayı gezenlerdenseniz, onun da kolayı var. Google Street View servisinin mobil uygulamaları sonunda çıktı.
İşletim sistemi konusunda dünyanın tartışmasız lideri olan ama ne hikmetse donanım alanında da, mobil alanda da yüzü bir türlü gülmeyen Microsoft, şimdi tüm gücüyle oyun sektörüne yükleniyor. Dünyanın en popüler fizik motorunu satın alan Microsoft, kendi oyunlarını geliştirecek.
Popüler çizgi dizilerdeki hayatların hastasıyız. Peki gerçek dünyada yaşasalardı, yılda ne kadar para harcamaları (ve kazanmaları) gerekecekti. Üşenmeyip araştırmışlar :
Önde gelen online kitap mağazası olmanın yanı sıra, ürettikleri Calibro isimli e-kitap okuyucuyla sektörün en büyük (ve tek) markası olmanın tüm avantajlarını kullanan Babil.com, “ödünç e-kitap” sistemine hazırlanıyor.
E-kitap demişken; Eylül 2015’te ülkemizde en çok satılan e-kitaplar bunlar olmuş. Basılı kitaplardaki en çok satılan listesiyle karşılaştırınca insanın aklına çok şey geliyor.
Sosyal medya üzerinden canlı yayın uygulaması Periscope, bu alanda “sınırsız” özgürlüklerin kapısını da açıyor; örneğin ücretli platformlarda yayınlanan maçların herkese bedava izletilebilmesi gibi… Yayıncı kuruluşlar da bunu farkedip peşine düşmekten geri kalmamışlar elbet.
Instagram çıktı, analog fotoğrafçılık tarihe karıştı. Hispter camiası Lomography ile buunu yaşatırken, şipşak fotoğraf denince akla gelen ilk marka olan Polaroid, yeni Snap modelini tanıttı. Şık tasarımı ve teknolojiye ayak uydurmuş özelliklerinin yanı sıra, analog fotoğraflara Instagramvari efektler verebilen filtreleri çok hoş.
FLIFF isimli yeni dijital imaj formatı, rakibi PNG’ye göre hem daha az dosya boyutu kaplıyor, hem daha yüksek çözünürlük sunuyor hem de bir çok grafik düzenleme programıyla uyumlu çalışıyor.
İnternette arama gelecekte nasıl yapılacak? Elbette ilk akla gelen, harflerle yazarak değil, sesle konuşarak arama yapacağımız (ki zaten yapabiliyoruz.) Devamını Googleanlatmış.
Akıllı telefonunuzun ıslanıp, düşüp, içine kum kaçıp, kısacası türlü fiziki sebeplerle kullanılmaz hale gelmesini yaşadıysanız, acısını biliyorsunuzdur. Tüm bu dış etkilere dayanıklı, “tank gibi” bir akıllı telefonunuz olsun ama aynı zamanda ince ve zarif görünsün ister miydiniz?
FIFA 2016’nın demosunu oynadınıysanız, bazı yenilikleri oradan bile farketmişsinizdir. Neler mi değişmiş?
Uzayda kaybolan GoPro bir gün dünyaya geri dönerse içinden neler çıkar?