Teknoloji ve Trend Bülteni (4)

  • Ve sonunda beklenen gün geldi. Apple’ın yeni “oyuncağı” Apple Watch Türkiye’de de satılmaya başlandı. 2 bin liradan başlayan fiyatları şimdilik merakımızın önüne geçse de, deneyenlerin tecrübelerinden yararlanmak bedava.
  • Yazıda da değinildiği gibi, Apple Watch’i Apple Watch yapan şeyler aslında uygulamalar. Burada en başarılı örneklerini bulabilirsiniz.
  • Twitter’ı televizyonun, günlük gazetelerin hatta haber sitelerinin yerine koyan çok kişi var. Twitter da sonunda buna uyanmış olacak ki, haberleri ayrı bir sekmede toplu olarak göstermeye karar vermiş.Apple kullanıcılarının başı bu aralar sahte çökme raporları ile dertte. iPhone ve iPad’lerde Safari tarayıcıya bulaşan kötü amaçlı bir yazılım, kullanıcıya sahte bir çökme raporu penceresi gösteriyor ve ücretli bir telefon numarasını aramasını istiyor. Eğer bu durum sizin de başınıza geldiyse, cihazınızı uçak moduna alın, Safari’nin tüm tarayıcı geçmişini temizleyin, cihazınızı yeniden başlatın ve uçak modundan çıkın.
  • Apple kullanıcılarının başı bu aralar sahte çökme raporları ile dertte. iPhone ve iPad’lerde Safari tarayıcıya bulaşan kötü amaçlı bir yazılım, kullanıcıya sahte bir çökme raporu penceresi gösteriyor ve ücretli bir telefon numarasını aramasını istiyor. Eğer bu durum sizin de başınıza geldiyse, cihazınızı uçak moduna alın, Safari’nin tüm tarayıcı geçmişini temizleyin, cihazınızı yeniden başlatın ve uçak modundan çıkın.
  • Gelişmiş olduğu bir çok konuda değil de yasaklar konusunda örnek aldığımız Rusya’dan gelen yeni bir haber “Yok artık, bu kadarı Türkiye’de bile olmaz.” dedirtti. Habere göre daha önce eşcinsellik karşıtı yasaklarıyla gündeme gelen ülkede, iki erkeğin ve iki kadının el ele tutuştuğu ya da öpüştüğü emoji’ler de yasaklanacakmış.
  • Kimileri emoji yasaklarken, bu cevval genç hiç yazı yazmadan, sadece emoji’leri kullanarak sevgili bile buluyor. En sondaki espri ve anlayış yeteneği kıt hatunu saymazsak tabi…
  • Elbette herkes emojilerle böyle bülbül gibi şakıyamıyor. BBC’nin haberine göre mesela bizler en çok gülücük emojisini kullanırken, romantik Fransızlar kalp emojisini, Ruslar ise en çok öpücük emojisini kullanıyormuş. ABD’de ise bu aralar LGBT emojiler modaymış. Galiba Rusya ne yaparsa tersini yapmakta ustalar.
  • 15 dakikada Kore dili öğrenmek ister misiniz?
  • Akıllı telefonlar için geliştirilen geliştirilen bu yazıcı hem ucuz, hem küçük ve pratik, hem de mürekkep harcamıyor. (Yazarkasalarda ve pos cihazlarında kullanılan şekilde, özel kağıdını yakarak “yazıyor.”)
  • Google’ın akıllı kişisel asistan hizmeti Google Now, kullanıcılarını her gün şaşırtmaya devam ediyor. Yeni eklenen özellikle Google Now sık gittiğiniz mekanları, mağaza ya da dükkanları “öğrenerek” benzerlerine yaklaştığınızda sizi bilgilendirecek. Örneğin sık sık kahve dükkanına gidiyorsanız, yakınlarda bir kahveci varsa açılış kapanış saatinden adres ve telefonuna kadar hemen önünüze serecek.
  • Grand Theft Auto oyunundaki olaylar ve kahramanlar gerçek dünyada yaşasaydı nasıl olurdu?
  • 13 metrekarelik bir evde yaşayabilir misiniz? Gayet de yaşanabiliyormuş.
  • SMS’i tarihe gömmeyi başaran sohbet uygulaması WhatsApp, şimdi de gözünü sesli görüşmelere dikti. Son güncellemeyle WhatsApp üzerinden sesli görüşme yapmak artık daha az veri tüketecek. Ayrıca geliştiriciler, ocaklar yıkan “mavi tık” özelliğine de bir çözüm yolu üretmişler : Artık sohbetlerinizin üzerine uzun dokunarak bir mesajı “okunmadı” olarak işaretleyebilirsiniz.
  • İnsanı yakan cehennem sıcaklarında siz de “esmiyor” diye feryat edenlerdenseniz, 16 maddelik bu ipuçlarını kullanarak biraz serinleyebilirsiniz. Pervanenin önüne buz kasesi koyma fikri gerçekten işe yarıyor.
  • Sahi Photoshop yokken ne yapıyorduk?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>