Teknoloji ve Trend Bülteni (11)

  • Eğer siz de  bir çok kişi gibi  artık haberleri gazetelerden, televizyonlardan ya da haber sitelerinden değil de, bizzat sosyal medyadaki paylaşımlardan takip etmeye başladıysanız, Facebook’un uzun zamandır hedef kitlesindesinizdir demektir. Bu yönde çalışmalar yapan Facebook, “Notify” adını verdiği uygulamasını yakında hizmete sokacak. Facebook Notify’da takip ettiğiniz kaynakların yayınladığı haberler, özel bir timeline ekranında gözükecek. Twitter’ın da bu konuda çalışmalar yaptığı biliniyor.
  • Emoji dili diye yeni bir dilin varlığından akıllı telefonlarda mesajlaşma uygulamalarını, sosyal medyayı kullanan hemen herkes haberdar. Binlerce yıl önce daha yazı icat edilmeden derdini resimler çizerek anlatan büyük büyük atalarımıza geri döndük, tek farkımız bizim elimizde taş ya da kömür değil, milyarlık iPhone’lar var. Finlandiya, kendine özgü emojiler tasarlayıp dünyaya sunarak bu alanda bir çığır açtı. Böylece “evrensel bir dil olan” emoji diline ilk defa “yerel lehçeler” girdi diyebiliriz. Peki Türkiye kendine özgü emojiler tasarlasa bunlar ne olurdu? Turkcell, kendi anlık mesajlaşma uygulaması olan BİP!’te bir dönem bunu denemişti. Simitli, ince belli bardakta çaylı emojiler

finland-emoji-nokia_96bff025d411a582e998c6bca925eb3e.nbcnews-fp-1200-800

      • Online alışveriş günümüzde katrilyonlarca liranın döndüğü ve milyonlarca insanın kullandığı bir yöntem. Her ne kadar hem yeni nesil ödeme ve güvenlik yöntemleri, hem de büyük şirketlerin pazarda geniş yer tutması sayesinde, çoğu zaman fiziki bir mağazadan alışveriş yapmaktan daha az yorucu, daha pratik ve daha ekonomik olan online alışverişte sıkıntılar da yaşanmıyor değil. Bunun bir örneği geçtiğimiz günlerde yaşandı, ucuza dizüstü bilgisayar satmak vaadiyle bir çok kişiye satış yapan Pcdepo isimli bir internet sitesi önce müşterilerine kapı duvar oldu, daha sonra ise “ürününüzü istiyorsanız kur farkını ödeyin” diyerek üste çıkmaya çalıştı. Mağdur müşteriler olayı yargıya taşıdı.
      • İyi ki bloglar var” dedirten iki yazı : “Apple Yılda 8.1 Milyar Doları Neden Ar-Ge’ye Harcıyor?” ve “İnternet Seni Annenden Bile İyi Tanıyor
      • Geleceğe Dönüş filmi gerçek olmadı, maalesef havada uçan kaykay da… Ama üstüne bastığınızda, bedeninizi doğrulttuğunuz yöne doğru sizi taşıyan laptop boyutunda tekerlekli bir “şey” icat oldu. Ne mutlu!
      • 2016’da vizyona girecek olan bilgisayar oyunu efsanesi War of Warcraft’ın ilk uzun fragmanı yayınlandı ve oyunun milyonlarca tutkunu başta olmak üzere tüm sinemaseverleri heyecana boğdu.

      • Japon animelerinde sergilenen ve bazen iştah açıcı, bazense “ne yiyor la bunlar?” diyerek izleyenleri meraka sürükleyici yiyecekleri gerçek hayata uyarlamışlar. (Hayal kırıklığı bonusu : O bodur turuncu şeyler havuçmuş.)
      • Dünyaca ünlü dizileri Türk televizyon ekranlarına taşıyan ve özellikle gençler arasında bir dönem hayli popüler olan CNBC-E, torrent’den, dizi izleme sitelerinden, Popcorn gibi uygulamalardan üst üste yediği darbeleri kaldıramadı ve Türkiye pazarından çekildi.
      • “Amerikan Uzay ve Havacılık Kurumu NASA, Mars gezegeni hakkında şaşırtıcı keşiflerini -sonunda- dünya ile paylaşmaya başladı. Önce Mars’ta sıvı halde su bulunduğunu açıklayarak bir çok zihinde soru işaretleri yaratan NASA, şimdi de bu su kaynaklarının neden yok olduğuna ve Mars’ın neden dünya gibi yaşama elverişli bir atmosferi olmadığına dair teorisini dünyayla paylaştı. Amerikan politikasını takip edenler, NASA’nın birden bire ketumluğu bırakmasının sebebinin yaklaşan Başkanlık seçimleri ile ve Amerikan bütçesinden NASA’ya ayrılan milyar dolarların hesabıyla ilgisi olduğunu belirtseler de, biz dünyalılar başka ufuklara dair öğrendiğimiz bilgilerden hem memnunuz, hem de kafamıza takılan soru işaretlerinden tedirginiz
      • Bu da uzaya dair bir başka merak konusu : Paralel evren keşfedildi mi?

 

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>